Hoe ik van corporate management veranderde in Hypnose therapeut & Bestemmingsexpert…

De vicieuze cirkel én het Gouden kooitje

Ja hoor, ik ken ze allebei maar al te goed. Voor mij zijn het de redenen geweest waarom ik niet eerder ben gaan doen wat ik nu doe..

Zekerheid & Veiligheid, dé redenen om niet die sprong in het diepe te wagen of tenminste nog niet. Want ik heb altijd wel geweten dat ik ooit zou gaan ondernemen.. maar lange tijd maakte ik mezelf wijs dat de timing niet juist was, dat ik eerst dit of dat moest hebben gedaan, dat het na die promotie echt leuker en beter zou zijn.

Misschien herken je ze wel, excuses om lekker te blijven waar ik zat.
Veilig en comfortabel.. of toch niet?!

Na de zoveelste poging, bij weer een ander bedrijf, wéér een stapje hogerop… de hoop nu wel invloed te hebben en eindelijk impact te kunnen maken.. maar nee, helaas, voor de zoveelste keer kwam ik erachter dat zolang ik in de corporate wereld zou blijven werken ik altijd een interne strijd zou voeren.

Langzaam voelde ik hoe ik steeds verder van mezelf af dreef. Steeds drukker, vaker op die werktelefoon, laptop weer open, nog “even” snel een mailtje versturen. Om vervolgens chagrijnig, moe en met een veel te kort lontje aan tafel te zitten met mijn 1 jarige dochter en man. Je kan je wel voorstellen dat de gezelligheid ver te zoeken was.

Dit moest anders!

 

Manon Rijkers Hypnose Therapeut

De stranden van Frankrijk...

Ik ging terug in de tijd, wat had ik nu nodig? Waar verlangde ik naar?

Toen ik me als vijfjarig op de stranden in Zuid-Frankrijk waanden wist ik waar ik me goed bij voelde, ontspanning en vrij zijn!
Dat is precies wat ik ervaarde daar op de stranden van Frankrijk, vrij om te rennen, te spelen en gewoon lekker te doen waar ik me goed bij voelde. Iedereen was ontspannen, er was geen stress, alles kon en mocht. Heerlijk vond ik het!

En dat was precies wat ik nu nodig had. Ontspanning en me vrij voelen.

Maar goed, ik was natuurlijk geen 5 meer. Inmiddels was ik me bewust van al mijn verantwoordelijkheden, de drang naar veiligheid en alle verwachtingen die andere van mij hadden (en ik dus van mezelf had). Ik ging me aan allerlei ongeschreven regeltjes commiteren waardoor dat vrije meisje steeds verder weg te zoeken was.

En toch, wist ik dat het zo niet langer verder kon. Ik wist dat ik op deze manier mezelf kwijt zou raken én dat ik niet de moeder zou kunnen zijn die ik eigenlijk wilde zijn. Namelijk een moeder die haar dochter inspireert om haar hart te volgen. Om niet alleen maar te doen wat verstandig is, maar een leven te creeëren waarin ze ook echt kan genieten.

Dus dat ging ik doen!

 

In één weekend besloot ik mijn baan op te zeggen!

OMG, wat een bevrijding. Die maandag stapte ik het kantoor van mijn manager in. Ik twijfelde geen seconde, ik wist 100% zeker dat dit was wat ik had te doen. Het moment dat het hoge woord eruit was en ik me bewust werd van de opluchting, de spanning die van me af viel, het gevoel alsof alles opeens weer mogelijk was… Nu pas ervaarde ik hoe nodig dit was, dat veiligheid en zekerheid niks waard is als het ten koste gaat van je levensgeluk.

Het was tijd voor een vakantie! En je raadt het als, die ging natuurlijk naar Zuid-Frankrijk… Precies op dat strand waar ik me als 5 jarige zo gelukkig, vrij en ontspannen heb gevoeld had ik nu de mogelijkheid om mijn leven opnieuw in te richten.

 

Ik wist nu wat ik Niet wilde, maar wat dan wel?!

Ik ging naar verschillende seminars, netwerkbijeenkomsten, live dagen van coaches, alles om maar bekend te raken met die ondernemerswereld die ik altijd zo inspirerend heb gevonden. Hoe meer ik met ondernemers ging samenwerken hoe enthousiaster ik werd!

Tijdens één van deze semminars kwam ik in contact met Katelijne Vermeulen. Ik was direct onder de indruk van haar therapeutische kennis en kunde en ik besloot om bij haar de post-HBO opleiding tot Multidisciplinair therapeut te gaan volgen. Dit was het begin. Het werd me steeds duidelijker hoe oude patronen, belemmerende overtuigingen je klein kunnen houden. Hoe ze denken je veiligheid te brengen maar je eigenijk het levensgeluk ontnemen. 

Dat moet anders! 

 

fan van hypnose!

Maar goed, het anders willen en het anders doen bleek nog niet zo simpel als het klinkt. Want ik kon wel zeggen dat ik het anders wilde maar al mijn oude gedachten, overtuigingen en patronen zaten nog steeds geprogrammeerd in mijn on(der)bewuste. En hoewel ik op basis van wilskracht al een aantal hele mooie stappen had gezet in de richting die ik op wilde, koste dit veel energie.

Net op het moment dat ik het behoorlijk zwaar begon te krijgen kwam het blok “Hypnose Therapie” in mijn opleiding aan de beurt. Van te voren was ik redelijk sceptisch, en toen ik uitgenodigd werd om als voorbeeld voor de klas plaats te nemen weet ik nog dat ik dacht: “Wat sneu, dit werkt natuurlijk nooit bij mij.. “. Maar het tegendeel was waar, het werkte fantastisch!

Ik was helemaal fan!

Ik wilde meer weten en begon me helemaal onder te dompelen in alles wat er over Hypnose te leren is. Ik heb aanvullende opleidingen en cursussen gedaan om de verschillende technieken eigen te maken. En inmiddels werk ik vanuit mijn unieke holistische aanpak waarin ik al mijn Multidisciplinaire therapeutische kennis combineer met de trance van hypnose. Deze aanpak zorgt ervoor dat er op diepgaand on(der)bewust niveau transformatie, heling en/of verwerking plaats vindt.

 

Van onbestemd naar bestemming.

Mijn bestemming heb ik gevonden, namelijk een leven vol voldoening, levensvreugde, ontspanning en vrijheid!

Wil jij leven naar jouw bestemming maar merk je dat je daar nu nog niet bent?
Ben je ertoe bereid om te investeren in jezelf, de moeite te nemen om dat wat je tegenhoudt achter je te laten?
Ga jij all-in voor een leuk, betekenisvol en heerlijk leven?

Neem dan nu de 1e actie door jouw persoonlijke Let’s meet call in te plannen!

 

Manon Rijkers Hypnose Therapeut