Alle uitdagingen die we hebben in het leven zijn te herleiden naar één van onze 7 hoofdthema’s. Zit er een overtuiging of trauma op één van deze thema’s dan is dát wat jij te fixen hebt. En geloof me iedereen heeft overtuigingen en trauma’s… en dat is ok… niet altijd leuk, maar wel ok.

Op het moment dat je gaat inzien wat jouw overtuigingen en trauma’s zijn gaat dat je zoveel meer duidelijkheid geven. Je begrijpt waarom bepaalde dingen jou niet zo makkelijk afgaan als een ander. En in plaats van maar te blijven pushen lukt het je dan opeens om met compassie naar jezelf en de situatie te kijken. En wat denk je dat het resultaat daarvan zal zijn? De dingen zullen makkelijker en soepeler gaan, want vanuit strijd komt weerstand. Vanuit liefde en compassie ontstaat er een meebewegen.

En nu weet ik dat er veel ondernemers zullen zijn die denken, “yeah right… ondernemen kan nooit makkelijk gaan”. En precies dit, deze gedachte, is dus een overtuiging! Als wij maar tegen onszelf zeggen dat ondernemen nooit makkelijk mag gaan, dat het hard werken is, dat het op een houtje bijten is, dat we altijd 24/7 aan moeten staan. Wat denk je dat er dan gebeurd?

Exact dat gaan we waar maken, want tja, onze gedachtes willen/moeten altijd gelijk krijgen!

En dit is hoe zo’n overtuiging in stand wordt gehouden, we zorgen er zelf voor dat deze bewaarheid wordt. Crazy right?!

Nu zal je denken ok, als dat zo is, hoe kom ik dan van die overtuiging af..

And that’s where the magic happens!

Belangrijk om te weten is dat al deze overtuigingen zich diep in ons onbewuste hebben genesteld. Je kan dus nu rationeel besluiten om het helemaal anders te gaan doen. Alleen zal je merken dat het ook dan een strijd wordt. Een strijd tussen die twee stemmetjes in je hoofd of soms wordt het gezien als een duiveltje en een engeltje op je schouders… Een discussie tussen ratio en intuïtie. Bewustzijn en het onbewuste.

Wat je eigenlijk wilt is dat die overtuiging op je onbewuste niveau verandert. Want als je hem daar weet te veranderen dan verander je je gedachtes, je patronen en dus de resultaten van je acties.

Hypnose is een manier om in contact te komen met dat onbewuste niveau. Door middel van een lichte trance (waarin je altijd de controle behoud) wordt het mogelijk om nieuwe suggesties te plaatsen in het onbewuste.

Door eerst de patronen op je onbewuste niveau aan te pakken mogen veranderingen veel makkelijker gaan. Het strijdelement valt weg.

Vind je dit interessant, blijf me dan volgen hier op Instagram!