Alle uitdagingen die we hebben in het leven zijn te
herleiden naar één van onze 7 hoofdthema’s. Zit er een overtuiging of trauma op
één van deze thema’s dan is dát wat jij te fixen hebt. En geloof me iedereen
heeft overtuigingen en trauma’s… en dat is ok… niet altijd leuk, maar wel ok.

Scary… of toch niet?!

Eén van de argumenten die ik regelmatig hoor om niet in hypnose te willen is dat het eng zou zijn. Eng omdat je de controle verliest. En ik begrijp waar dit vandaan komt. Want wie heeft ze niet gezien, de welbekende hypnoseshows, waarbij iemand op het podium een citroen eet alsof het een sappige perzik is.

Wat men niet weet is dat er gedurende de show een strenge voorselectie is om te bepalen welke mensen er geschikt zijn voor deze show. Er zijn slechts een klein aantal mensen geschikt om zo diep in hypnose te zakken. Daarnaast moet hun onbewuste er ook nog eens geen probleem mee hebben om dit soort “trucs” te doen.

Daarnaast kan je jezelf afvragen hoe vaak je niet al in hypnose bent geweest. Hypnose is namelijk een diepe trance. En in trance zijn we meerdere malen per dag. Denk maar eens aan het verdwijnen in een goed boek of film. Aan het zo super geconcentreerd werken dat je iemand niet binnen hoort komen. Of de keren dat je op automatische piloot een bekende route rijdt.

Dit is allemaal een soort van trance. En deze trance in trainbaar. Wanneer je je veilig en vertrouwd voelt zal het je lukken om steeds verder en dieper weg te zakken in deze ontspannen trance. Terwijl je daar steeds dieper en verder in wegzakt zal je altijd met je ratio aanwezig zijn. Jij beslist dus wanneer je uit die trance (of hypnose) komt. Gaat de deurbel, dan ben je zo in staat om op te staan en de deur te openen.

Tijdens de hypnose, dus de trance fase, kom je in contact met jouw onderbewuste. En dit is waar de magic happens. Jouw onderbewuste zal alleen toelaten wat voor jou goed is. Dus ben jij iemand die zich niet veilig voelt bij het idee om op een podium een citroen te eten, dan zal jouw onbewust dit niet toelaten.

En dit is het zelfde in hypnotherapie. Ik gebruik tijdens de hypnotherapie verschillende andere therapiesoorten. Denk bijv. aan regressietherapie, innerlijkkind werk, systemische werk, familieopstellingen. Een veilige gedachten tijdens de hypnotherapie is dat je onbewuste je nooit zal brengen naar een trauma of periode waar je nog niet aan toe bent. Dit maakt dat je altijd met een veilig vertrouwd gevoel de sessie in kan stappen.

Ben jij toe aan een hypnosessie in Almere of via Zoom of wil je gewoon eens overleggen of hypnotherapie ook voor jou geschikt is. Stuur dan gelijk een whatsapp berichtje aan de Hypnose Queen zodat we een kennismaking in kunnen plannen.